Jóga tanfolyam

10 alkalmas tanfolyam – Fókuszban a stressz oldás

Csi-kung, Jóga: Energia művelés -Testünk energia rendszere

 

Lényünk nem korlátozódik csupán a fizikai testünkre. Sokkal többek vagyunk ennél. A körülöttünk lévő energiamezőt aurának vagy csí mezőnek is nevezik. Hogy milyen a körülöttünk lévő energia mező, függa gondolatainktól, érzelmeinktől, táplálkozási szokásainktól is. Képzelj el egy sebes folyású patakot, melynek a vize is tiszta. Majd képzeld el, hogy ez a patak lelassul. Kezd elszennyeződni, majd az üledék lerakódik a medrében, egyre lassítva és tovább szennyezve magát. Testünkkel is hasonló történik, mikor keveset mozgunk, nem kielégítően táplálkozunk, nyomasztó gondolataink és érzéseink keletkeznek.joga

 A csi-kung gyakorlatokkal elsősorban, az energia rendszerünket hozzuk mozgásba, a test számára ezek könnyű gyakorlatok, de mégis nagyon hasznosak. A csikung lágy mozgásokból áll, aminek a célja az  energiapályák kitisztítása, és az energia gyűjtés.  Harmóniát teremtünk magunkban és környezetünkben. A harmónia állapotát elérve folytatjuk a jóga gyakorlatokkal. A testet nyújtó és erősítő gyakorlatokkal. Szerepet kapnak még légzőgyakorlatok, és relaxációs technikák, hogy létrejöjjön a testi-lelki-szellemi harmónia.

     A 10 hetes tanfolyam egy lehetőség, kezdő csi-kung és jóga gyakorlatok elsajátítására, és a heti rendszeres gyakorlásra. Olyan gyakorlatokat tanulunk, ami beilleszthető a mai kor emberének rohanó, városi életébe is. Az alábbi témakörök szerint:

  • csi-kung ( energia művelés)
  • jóga ászanák ( kitartott testhelyzetek )
  • légzőgyakorlatok ( elme megfegyelmezése, tudatos jelenlét )
  • relaxációs gyakorlatok ( stresszoldás, feszültségektől való megszabadulás )
  • a helyes táplálkozás fontossága

Észrevetted már magadon, hányszor gondoltad, hogy ok, most nem vagyok annyira jól, most nem vagyok olyan boldog, de majd ha lesz párom, több pénzem, gyerekem, új lakásom …majd akkor. Aztán lett párod, több pénzed, gyermeked…. és mégsem lettél boldogabb. Zavartan tekintgetünk körbe, hogy csinálják a többiek, és nagyjából ugyanazt érzékeljük náluk is. Ennek oka, hogy eltávolodtunk Önmagunktól. Van aki, elkezdi keresni, hogy mit lehetne másképp csinálni, Ők az Önismeret útjára térnek, és van aki továbbra is halogatja a boldogságát egy képzeletbeli jövőbe! Ez a tanfolyam egy lehetőség arra, hogy visszatalálj Önmagadhoz!

Kezdj el törődni igazán Magaddal! Hidd el megéri! Töltődj fel, lazíts, táplálkozz egészségesen, légy egy boldog és sugárzó egyéniség a világban, és megváltozik körülötted a világ! Oszd meg másokkal is a boldogságodat, kedvességedet, tehetségedet, amit szeretsz csinálni. Te is fontos vagy! Mire vársz még?!

Időpont: Első alkalom: február 20. csütörtök 19.00-20.30-ig

majd ezt követetően minden csütörtökön még 9 alkalommal!

A tanfolyam ára: 25.000 Ft

Helyszín: Vitális stúdió, Kispest

 

Szeretettel várunk!

Mátrai Mariann jógaoktató 06-30-983-8247         m.matrai7@gmail.com

 

Bemutatkozás

Mátrai Mariann vagyok : 1975. Augusztus 22-én születtem Budapesten.

A sport, mozgás szeretete vezetett el a jógához, majd hamarosan elvégeztem az első jógaoktatói tanfolyamot. Kinyílt a világ! Ami az elején csak egy új mozgásforma volt, később sokkal többet adott. Kiváncsi lettem, mi van még. Egyik iskola jött a másik után, több év tanulás, gyakorlás, jógatáborok ami következett. Sokat tanultam-elsősorban magamról - és fejlődtem mint oktató. A jóga is az önismeret útja.

Szeretek tanítani. Kezdőknek a tanfolyamot ajánlom, 10 alkalmas egymásra épülő foglalkozásokkal. Nekem ez vált be. Fontosnak tartom az elméleti alapozást is, hiszen a megértés, felismerés nélkül nincs maradandó változás.  Tudnunk kell azt, hogy amit éppen teszünk, miért tesszük, mi lesz a hatása.  A jóga és csi-kung gyakorlatok remek eszközök arra is, hogy a fizikai testünket karban tartsuk, javítsunk egészségünkön.  Mindenkinek van sikerélménye már az elején is. Ezt is fontosnak tartom! A tanfolyam elvégzése után lehetőség van heti rendszerességgel csoportban gyakorolni, tavasztól őszig pedig jógatáborokban részt venni.

Amiben tudok segíteni mint oktató : az elméleti tudás és gyakorlatok átadásán túl,  megteremtem óráimon azt a légkört ahol mindenki tud kapcsolódni saját belső erőforrásához.

Mesterem Dr. Molnár Gábor, az Ő példamutatását követve, végtelen szeretetéből merítve, mindezt egyszerűen és szerényen tenni.  - Ez a saját célom –

 

Mátrai Mariann